Tuula taipumuskokeessa

Ehdottomasti vuoden jännittävin päivä oli viime lauantaina, kun ajeltiin Tuulan kanssa Mikkeliin Majavedelle spanieleiden taipumuskokeeseen. Allekirjoittaneen hermorakenne ei ole kovin soveltuvainen näihin koirakokeisiin ja kerran koiran suorituksen omalla jännityksellä pilanneena ainut toive oli, etten tekisi sitä uudestaan.. Omaa jännitystä olikin hyvin hankala ymmärtää, sillä samaan aikaan luotin koiraan 100% sillä tiesin sen toimivan kuin unelma – oltiinhan me harjoiteltu tähän jo pitkin kesää!

Kokeessa meille osui viimeinen eli kahdeksas suoritusvuoro ja päivä oli pitkä, ja täynnä odottamista. Sosiaalisen käyttäytymisen jälkeen vuorossa oli ensin jälki ja sitten haku, ja viimeisenä vesityö osuus. Onneksi Tuulan hermorakenne on omistajaansa parempi, joten sen pytty pysyi viileänä hermoilustani huolimatta ja jokaisen koesuorituksen jälkeen olin äärettömän tyytyväinen itsenäiseen ja taitavaan koiraani.

Niinpä Tuula siis läpäisi spanielien taipumuskokeen ensimmäisellä yrittämällä ja näin ollen viimeisteli Suomen muotovalionarvon ja CIB-tittelin! Tuomarina oli Janna Kekkonen, joka kirjoitti Tuulasta seuraavaa:

SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN: Tuula on iloinen ja avoin. Suhtautuu normaalisti toisiin koiriin. Tulee moikkaamaan tuomaria.

HAKU JA LAUKAUS: Laajaa itsenäistä hakua pääsääntöisesti ilmavainulla ohjaajan etupuolella. Laukauksesta pysähtyy, käy katsomassa mistä laukaus tuli. Pitää yhteyttä ohjaajaan.

JÄLJESTYS: Innokkaasti lähtee jäljelle. Reipasta menoa koko jäljen ajan, myös kulman tekee reippaasti epäröimättä. Kani kiinnostaa ja Tuula nuuhkii sen.

VESITYÖ: Menee epäröimättä veteen. Tuo pukin rantaveteen.

TOTTELEVAISUUS: Tuula tottelee ohjaajaansa Ainoa.

YHTEISTYÖ JA YLEIVAIKUTELMA: Tuula työskentelee hyvin itsenäisesti. Ohjaaja osaa hyvin rauhoittaa vilkasta ja innokasta koiraa. Oikein mukava katsoa tämän tasoista walesia.

Tuomarin lukiessa viimeistä lausetta herkistyin ja silmäkulmat kostui. Olen ihan tavattoman ylpeä taitavasta Tuulasta, joka on mitä lempein ja mutkattomin perheenjäsen ❤

Ensi kesänä olisi sitten sama koitos edessä Tuulan tyttären Ullan kanssa – toivotaan, että silloin osaisin olla jännittämättä näin paljoa! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s